2015. július 22., szerda

Miről szól a Lélekvándorló?

Új regényötletem van, amit tegnap kezdtem el "monitorra vetni". Mivel a fő téma, amiben a legszívesebben írok, és a leginkább megmozgatja a fantáziám, a misztikum, így ebben a történetben is nagy hangsúlyt kap. Szintén egy misztikus fantasyról van szó, de ebben a történetben kicsit mélyebb spirituális tartalom is helyet kap. Egyik kedvenc témámról fogok írni, mint ahogy azt a cím is elárulja, a lélekvándorlásról.

A sztori a következő: 2574-re a Föld bolygón a legtöbb ember már megtalálta a másik felét, a lelki társát. Az emberiségnek már csak egy elenyésző része alkotja azt a csoportot, akik még mindig magányosan tengetik napjaikat. A főszereplőm is közéjük tartozik, egy harmincöt éves fiatalember, aki a mai férfiaktól eltérően kifejezetten romantikus beállítottságú (és nyitott az ezotériára, mint akkorra már mindenki, a Földön.). Nagyon szenved már a párja hiányától. (A srácnak még nem találtam ki a nevét.) Az egyik mester a Felemelkedett Tanítók közül egy speciális segítséget nyújt a főszereplőnek, hogy rátalálhasson a párjára. Az ő társát nem csupán meg kell találni, meg kell menteni, egy a lelkét fogva tartó sötét erőtől, ha úgy tetszik, átoktól, amely megakadályozza kettőjük egyesülését. Csakhogy ez a sötét erő nem a jelenlegi életükben zárta el őket egymástól, hanem a régmúltban, egy előző életükben. A párja képtelenné vált rá, hogy felismerje főszereplőnkben a lelki társát, a szemét és a lelkét tehát meg kell nyitnia, hogy újra láthasson, ezt azonban csak egy olyan előző életében tudja elérni, amelyben a sötétség által fogva tartott párja a legkevésbé érzi ezt a lelki blokkot. Az embernek számtalan előző élete lehet, így főszereplőnk hosszas utazásra indul párja lelkének megmentéséért történelmi korokon és régmúlt időkön keresztül, hogy majd a végén, ha sikerült fölszabadítania párja lelkét, a jelen valóságukban végre egymáséi lehessenek. Vagy nem... Még nem tudom... Mindenféle trükkös csavart és megdöbbentő fordulatot tervezek benne. :) (Szeretem ha az olvasók jól megdöbbennek, illetve kiakadnak :D )

Nem árulom el, mi lesz az első kor és helyszín, ahol főszereplőnk találja majd magát, de már hónapok óta nézegettem róla fotókat a neten, és természetesen szükséges volt utánaolvasnom dolgoknak, hogy még életszerűbben mutathassam be a környzetet. Engem valamiért már ezelőtt is vonzott ez a kor, nem tudom, miért... Persze a továbbiakban szintén elengedhetetlen lesz majd a háttér információk gyűjtése a korhűség kedvéért.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése