2015. március 4., szerda

Miről szól az Álomcsapda?

Az Álomcsapda tulajdonképpen a Menage folytatása, de nem kapcsolódik hozzá szorosan. Utalások ugyan vannak az előző regényben történtekre, de ezek csupán mellékes információként bukkannak fel. Ebben a sci-fi jellegű folytatásban azonban jobban megismerhetjük a szereplőket, többet megtudunk Camilo de Guerráról és két ikerfivéréről, a származásukról, valamint a Figyelők titkos háttérszervezetéhez tartozó főszereplőkről is. Ez a sztori is több kötetes lesz. Első elkészült része a Léleklabirintus alcímet kapta.

A történet:

Az emberiséget egy rossz szándékú földönkívüli faj fenyegeti, hüllőszerű, reptilián lények, akiknek az a célja, hogy megszerezzék az emberek lelkét. Közeledik az anyahajójuk a Föld felé, erről azonban csak a Figyelők Világszervezetének Legfelsőbb Vezetése tud.  Megbízást kap egy kisebb csapat a veszély elhárítására, amely olyan különleges tagokból áll, akiket összeköt a lelke, illetve közös karmájuk.

A Teremtő védelmezésre, és harcra teremtette meg őket, a Forrást, egykor, és hozzáfértek a Legősibb Tűzpajzs energiájához, de nyolcszázezer évvel ezelőtt, amikor egy másik bolygón utoljára együtt voltak ezek az emberek testben létezve, elbukták a harcot, és nem sikerült megmenteniük az ott és akkor élő emberek életét. Ugyanezzel az ellenséggel szemben szenvedtek vereséget, a bolygó és minden, ami rajta élt, elpusztult. Most lehetőséget kaptak arra, hogy ismét megpróbálják, azért is, mert csak ők képesek rá.

A csapat tagjai minderre nem emlékeznek, amikor összeverbuválódnak, hiszen midez egy korábbi életükben történt meg. Mindegyikük úgy gondolja - Alejandro kivételével, aki származása révén mindig egy kicsit többet tud, és előrébb jár a többieknél -, hogy ez szimplán egy ritka nehéz küldetés lesz.

Ehhez támogatókat kapnak a Patrónusok személyében, akik angyali tisztaságú, magasan fejlett lények szövetségét alkotják. Egy a céljuk: megmenteni az emberiséget, megőrizni a lelküket.

A Mérges Póknak is nevezett földönkívüli vezető rossz álmok gerjesztésével igyekszik elültetni a félelmet az emberekben, ezáltal kellően meggyengíteni a lelküket, ahhoz, hogy elragadhassa azokat. Ám mivel még tartja magát a Föld körül a pozitív energiából álló pajzs, illetve a Patrónusok is jelen vannak, mint második védőbástya, a reptiliánok összedolgoznak az Eagel Katonai Bázis tudósaival, hogy létrehozhassanak egy féregjáratot, amelyen keresztül akadálymenetesen közel férkőzhetnek az emberekhez. Az Eagel parancsnoka egy elborult elméjű, neonáci eszmékért rajongó tábornok, aki egy megtisztított, új világról álmodik, ezért önös érdektől vezérelve áll össze a reptiliánokkal.

Mivel Ben Q. Bex az éteri síkon támadja az embereket rémálmok formájában, a mentőcsapatot szintén az álmok síkjára küldik át, ahol nagyon nehéz lesz eligazodniuk, illetve tartani magukat a síkra vonatkozó szabályokhoz. A környezetük, illetve körülményeik a lelkiállapotuk szerint változhat meg, minél izgatottabbak, idegesebbek, annál zűrzavarosabb lesz körülöttük minden, vagy esetleg teljesen más helyszíneken találják magukat, mint amilyenre számítottak. A csapat szétdarabolódik, hiszen Ben Q. Bex is tudja, hogy a Forrás tagjai igazán együtt hatékonyak. Anne-t és Marcot így már az elején eltérítik. A többiek különböző álomhelyszínekre kerülnek, sokáig egymást sem találják meg, de végül a jó szándékú felsőbb irányítás segédletével eljutnak küldetésük egyik fontos célállomásához, az Eagel-re. Itt az a feladat vár majd rájuk, hogy robbantsák fel a katonai bázist, ugyanis amit álomszinten, a negyedik dimenziós éteri síkon véghezvisznek, az megmutatkozik majd a harmadik dimenziós világban is, ezáltal valami meghibásodás folytán „odafönt” is megsemmisül az Eagel, elvágva a féregjáraton át vezető utat a Földre. A küldetés ezen részének teljesítése egyedül Tomra hárul, aki csendes és udvarias informatikusból, elszánt és dúvad kiképzőtisztté avanzsál időközben, és mindent megtenne azért, hogy végül béke és nyugalom legyen a Földön, főleg a szerelméért Diana-ért.

Miután a csapat tagjai elérnek az álomhelyszínek közötti ugrások alkalmával egy bizonyos megvilágosodást, amely azt jelenti, hogy képesek lesznek felismerni, és megkülönböztetni, mi származik a rossz, illetve a jó oldalról, és egyre nyilvánvalóbbá válik előttük, hogy képesek a lélekkapcsolódásra, kikerülnek a zűrzavarból, és szemtől szemben is találkozhatnak a Patrónusokkal, akik ekkor megmutatják, és elmagyarázzák nekik, kik is ők valójában. A Liamar nevezetű fényhajó fedélzetén ekkor csak Alejandro, Celia, Victoria, Diana és Olivier tartózkodik, mivel Tom éppen az Eagel felrobbantásán ügyködik, mint egy személyes hadsereg, Anne és Tom azonban még Ben Q. Bex fogságában van. Ki kell szabadítaniuk őket, valamint elpusztítani Ben Q. Bexet, aki biológiai és szellemi összeköttetésben áll az anyahajójával, amely közeledik.


2 megjegyzés:

  1. Erre csak egy reakcióm van: úristen. Honnan a viharból találsz ki ilyen összetett sztorit? Igazán adhatnál egy kis fantáziát nekem is. :) Ja, egyébként szerintem ez nem sci-fi, hanem sci-fi-fantasy. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, sci-fi-fantasy valóban! :) A regénypályázatra már annak minősítve küldtem be. :D Köszi amúgy! ^^

    VálaszTörlés